Хатха йога

Хатха йога

Хатха йога е може би най-големият и най-старият клон на йога. Състои се от асана (пози), шаткарми (пречистване на тялото), мудра (жестове на ръка), банда (енергийни ключалки), пранаяма (контрол на дишането), различни медитационни практики и много други теми. Преди всичко асаните се упоменават като първа част на хатха йога. След изпълнението на асани човек придобива устойчивост на тялото и ума, освобождение от болести и лекота в крайниците. Хатха йога може да се практикува и с намерението за духовно развитие.

Защо би имал нужда от хатха йога?

Здраве

Почувстай лекота и свобода в тялото си

Душевно спокойствие

Отпусни се, и се наслади на вътрешната тишината

Развитие

Спокоен ум е продуктивен

Какви са ползите?

Запознай се с твоята инструкторка Весела

Весела е сертифициран йога инструктор, с повече от 8 години стаж, над 1000 часа обучение и участие в подготовката на учителски курсове по йога. Освен това, Весела има бакалавърска степен по кинезитерапия и множество завършени курсове за масаж и мануална терапия.

Отзиви

Често задавани въпроси

Да, абсолютно за всеки. като вашият инструктор ще направи нужните промени в практиката, за да отговаря на вашите нужди.

Хатха и виняса йога включват много от същите пози. Основната разлика е темпото на класовете.Хатха йога се практикува с по-бавно темпо, с акцент върху дишането, контролирани движения и разтягане. Виняса йога се фокусира върху свързването на дишането с вашите движения, които са склонни да се задават на по-бързо темпо. В практиката на виняса можете да очаквате да останете в постоянен поток от движения.

Пишете ни, за да насрочим йога практика или масаж

Направете запитване или просто споделете мислите си с нас, ние сме ви благодарни за отделеното време.