Ин йога

Ин Йога

Ин йога е идеално допълнение към динамичните и мускулести (ян) стилове на йога, които наблягат на вътрешната топлина и удължаването и свиването на нашите мускули. Ин йога обикновено е насочена към съединителните тъкани на бедрата, таза и долната част на гръбначния стълб. Ин йога е по-бавна и медитативна практика, в която позите се задържат за дълъг период от време (обикновено три до пет минути или повече), за да се насочат към съединителните тъкани (като връзките), вместо да се фокусират върху мускулите. Тази практика ще ви помогне да забавите темпото, да създадете повече пространство в тялото си, и най-вече да се докоснете до вашата същност.

Защо би имал нужда от Ин йога?

Засилва енергийния поток и премахват блокажите

Ин йога подобрява енергийния поток и засилва потока на чи в органите. Определени пози стимулират енергията по 12те главни енергийни мердиани в човешкото тяло (спрямо китайската традиционна медицина). Точно както имаме физически белег, който трябва да бъде пробит, имаме и емоционален белег, върху който можем да работим през меридианите. Например, ако изпитвате прекомерен гняв и разочарование, работата върху меридиана на черния дроб чрез специфична Ин йога поза, акупунктура или акупресура може да доведе до баланс и да ви помогне да освободите тези застояли емоции, които вече не ви служат

Подобрена гъвкавост и обхват на движение

Ин йога работи върху ин тъканите – известни също като съединителните тъкани. Съединителната тъкан реагира най-добре на бавно, постоянно натоварване, поради което задържаме позите по-дълго. Ако внимателно разтегнете съединителната тъкан, като задържите ин поза за дълго време по този начин, тялото ще реагира, като я направи малко по-дълга и по-силна – което е точно това, което искате

Емоционално прочистване

Оставането неподвижно в поза за известно време помага на тялото да се отпусне и създаде повече пространство. Поддържането на това пространство позволява на емоциите да се повдигнат и раздвижат. Това може да е безпокойство, щастие, тъга, скука...всяка емоция или чувство, което потискате с цялата заетост в живота си. Ин йога ви дава време и пространство да позволите на емоциите, мислите и чувствата, които сте държали в сенките, да излязат на повърхността

Какви са ползите?

Запознай се с твоята инструкорка Весела

Весела е сертифициран йога инструктор, с повече от 8 години стаж, над 1000 часа обучение и участие в подготовката на учителски курсове по йога. Освен това, Весела има бакалавърска степен по кинезитерапия и множество завършени курсове за масаж и мануална терапия.

Отзиви

Често задавани въпроси

Ин йога е повече от подходяща практика за всички нас. Поради модерния и забързан начин на живот, който водим (представен в Ян), ние всички се нуждаем от забавяне на темпото, тишина и релаксация (Ин), За да намерим така желаното равновесие. В китайската философия Ин-Ян е концепцията за вечното единство.

Ин йога и възстановителната йога често се смятат за подобни практики, но има много разлики между двете. ето няколко примера- Ин йога позите се задържат около 3-5 минути докато Във възстановителната йога позите се задържат от 5 до 10 минути. Възстановяващата йога използва много повече подпори от Ин йога, която може да включва коланчета, одеяла, блокове, торби с пясък и особено болстери.
В Ин Йога има активно разтягане, но при Възстановяващата йога целта е да бъдете 100% поддържани и пасивни, без активно разтягане.

Пишете ни, за да насрочим йога практика или масаж

Направете запитване или просто споделете мислите си с нас, ние сме ви благодарни за отделеното време.