Йога след раждане

Йога за нови мами (следродилна йога)

Този практика е идеална форма на упражнения след раждане, тъй като е нежна и може да бъде адаптирана към променящите се нужди на жената, безопасна е и полезна дори за абсолютен начинаещ. Ако майката практикува йога техники, които я подхранват, тогава това само увеличава нейната енергия и жизненост, за да продължи да връща на детето си. През първите шест седмици или повече след раждането,йога практиката на жената трябва да бъде нежна и грижовна. Пранаяма (техники за дълбоко дишане), релаксация и поддържащи възстановяващи пози ще формират основната част от нейната практика. Няма нужда майката да се втурва към пътеката във фитнеса или да се връща към любимия си body fit клас в опит да свали теглото от бебето. Всъщност силoвите упражнения, ако се изпълняват твърде рано или стриктно, могат да бъдат контрапродуктивни и да допринесат до сериозни наранявания.. Вместо това Тя може да се възползва от тази възможност да практикува йогийската концепция за ахимса. Ахимса или ненасилието означава не само култивиране на нежност към другите, но и състрадание към себе си.

Защо би имал нужда от следродилна йога?

Стабилизиране и укрепване

Възстановяване на стабилността и силата на корема след раждането, като се фокусира специално върху тонизирането на всички коремни мускули, бедра и тазово дъно. Също така за възстановяване на цялото тяло като сила и издръжливост.

Освобождаване на врата и раменете

Облекчаване на напрежението във врата и раменете и закръгляването на горната част на гърба (кифоза), причинено от честото кърмене в първите месеци на майчинството.

Почувставай се себе си отново

Да раздвижим кръвта и лимфата-Инверсии (надолу с главата пози) балансират хормоналната система, както и тонизират матката; Извивки-тонизират и съживяват вътрешните органи и талията.

Какви са ползите?

Запознай се с твоята инструкорка Весела

Весела е сертифициран йога инструктор, с повече от 8 години стаж, над 1000 часа обучение и участие в подготовката на учителски курсове по йога. Освен това, Весела има бакалавърска степен по кинезитерапия и множество завършени курсове за масаж и мануална терапия.

Отзиви

Често задавани въпроси

Да, даже е препоръчително, но само с квалифициран учител, защото има пози и движения, които трябва да се избягват.

Да, с разрешението на доктор и само с квалифициран учител. Йога ще ви помогне да стегнете дълбоките тазови мускули.

Да, само с разрешението на доктор и помощта на квалифициран учител.

Пишете ни, за да насрочим йога практика или масаж

Направете запитване или просто споделете мислите си с нас, ние сме ви благодарни за отделеното време.