Йога за бременни

Йога за бременни

Йога е чудесен инструмент за поддържане на тонизирано тяло и ясен, спокоен ум по време на бременността и да създаде перфектната среда за вашето бебе да се развива и да расте. Различните пози помагат за облекчаване на стегнатите и напрегнати мускули, докато дихателните техники работят на по-дълбоко енергично и психическо ниво, за да освободят страховете, безпокойството и да успокоят и изчистят ума. Редовната пренатална йога е също много полезна за предотвратяване на така често срещаните болки в кръста, ишиас, безсъние, подути ръце и глезените и може да помогне с киселини, разширени вени, и главоболие.

Защо би имал нужда от йога за бременни?

Без болки в кръста

Може да намали или облекчи често срещаните по време на бременност проблеми с гърба. Фокусът върху силата и гъвкавостта на позите могат да помогнат за облекчаване на болката в гърба, врата и тазобедрените стави, която често се причинява от нарастващия стрес върху гръбначните нерви от нарастващото тегло на бебето, а също и от увеличаването на размера на гърдите (което причинява кифоза на гръдния кош).

Тонизиране на родилните мускули

Дълбоко тонизиране на родилните мускули (особено напречния коремен мускул, мускулните стени на матката и тазовото дъно) ще помогне на жената да „роди леко“ и ще улесни бързия постнатален период възстановяване (напр. намаляване или предотвратяване на стресова инконтиненция/пролапс и подпомагане на възстановяването на шевовете)

Емоционален баланс

Насърчава емоционален баланс - релаксация и управление на стреса. Йога практиките ще помогнат на Нея да развие умствена и физическа сила - необходима подготовка за предстоящите предизвикателства и за справяне с тях със смелост и самообладание.

Какви са ползите?

Запознай се с твоята инструкорка Весела

Весела е сертифициран йога инструктор, с повече от 8 години стаж, над 1000 часа обучение и участие в подготовката на учителски курсове по йога. Освен това, Весела има бакалавърска степен по кинезитерапия и множество завършени курсове за масаж и мануална терапия.

Отзиви

Често задавани въпроси

Всяка жена може да прецени за себе си, но ако бремеността не е рискована и има разрешението от доктор, жената може спокойно да практикува йога за бременни.

Пишете ни, за да насрочим йога практика или масаж

Направете запитване или просто споделете мислите си с нас, ние сме ви благодарни за отделеното време.